dervisevic

Edvin Dervišević, dipl.homeopat

prof. dr. sc.

prof. dr. sc.Edvin Dervišević , dr. med.; spec. med. športa, akupunkturolog, homeopat,  ugledni liječnik i jedan od najcjenjenijih suvremenih učitelja homeopatije, čija su predavanja slušali polaznici homeopatskih škola u više od 20 zemalja. Nakon post-diplomskih studija iz područja sportske medicine u Zagrebu i Ljubljani, daljnja višegodišnja obrazovanja i iskustva stječe po raznim zemljama svijeta; između ostalog u Sri Lanci na Internacionalnom Univerzitetu za Komplementarnu Medicinu u Colombu, kao i na Colombo South Goverment General Hospital Kalubowila, u Parisu u Francuskoj, Euro –Azijskoj klinici u Pataya City  na Thailandu, Akademiji tradicionalne Medicine u Pekingu, Kina,  u Londonu u Engleskoj itd…
Prof. Dr. Dervišević ma veliki studijski doprinos u razvoju komplementarne medicine u Europi              (homeopatija, akupunktura, elektro akupunktura, akupresura, tui-na masaža).
Organizator je i aktivni sudionik sa vlastitim prezentacijama na poznatim svjetskim kongresima homeopatije: Urbino ,Italija „Svjetski znanstveni kongres Homeopatije“  1997, Francuska-Paris , Svjetski kongres  „Homeopatija i ptičija gripa“ 2006, „Homeopatija u sportskoj medicini“ Bled , Slovenija 1997 itd.
Prof. Dr. Dervišević preko 25 godina vodi  Internacionalne škole homeopatije, akupunkture, akupresure i Tui-na masaže u više Europskih kao i i izvaneuropskih zemalja (Kina, Sri Lanka, Qatar,Thailand, Indonesia).
Također je Predstojnik katedre za medicinu sporta, Sveučilišta u Ljubljani (Slovenija) i gostujući  predavač na više svjetskih Sveučilišta.
Trenutno je  u funkciji Medicinskog Direktora Klinike za Rehabilitaciju u Qataru, kao i šef liječničke ekipe  Europskog Odbojkaškog Prvenstva 2013 u Poljskoj i Danskoj.

Dr. Dervišević je autor  prve knjige homeopatije u Hrvatskoj i Sloveniji, sa nizom drugih iz područja homeopatije, akupunkture i zdrave prehrane koje su slijedile tijekom godina.  Iz područja homeopatije izdao je knjige „Homeopatija“ 1995. g, te potom knjige „Materia Medica“, „Liječenje bolesti homeopatijom“ te „Homeopatija u Stomatologiji“ kao i priručnik „Vodič homeopatije“ .